Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Luc Joosten

Landschapsarchitect

Telefoon: 0317-745 457

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/luc-joosten-2b29aa7a

Vanuit een landschappelijke -en ontwerpende invalshoek draagt Luc bij aan opgaven als klimaatadaptatie, waterveiligheid, energietransitie, duurzame gebiedsontwikkeling en recreatie. Luc neemt daarbij de kracht, mensen en verhalen van de plek als uitgangspunt.

“Heden, verleden en vooral de toekomst van het landschap interesseren mij bijzonder. Ik wil begrijpen waarom een landschap eruit ziet zoals het eruit ziet, welke systemen en processen van invloed zijn en hoe deze ingezet kunnen worden om het landschap van de toekomst actief vorm te geven. Ik ben ervan overtuigd dat door intensieve samenwerking met opdrachtgevers, gebruikers, consultants en experts innovatieve ideeën en passende ontwerpen vorm krijgen.

Na de studies Landschapsarchitectuur en Bodemkunde aan de Wageningen Universiteit heb ik zeven jaar gewerkt bij LANDLAB landschapsarchitecten aan een breed spectrum van opdrachten. Van landschappelijke visies, cultuurhistorische studies en stedenbouwkundige opgaven tot concreet buitenruimte ontwerp. Sinds 2019 versterk ik het ruimtelijke domein bij Wing.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig in de buitenlucht. Ik loop survivalruns, houd van mountainbiken en wielrennen, hardlopen en houthakken. Het liefst ga ik met een tentje de bergen in. Verder lees ik veel en werk ik in de tuin.”