Menu

Mensen

De mensen van Wing spreken de taal van bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers.

Jessica de Boer

Adviseur

Telefoon: 06 208 69 656

Abstracte duurzaamheidsvraagstukken vertaalt Jessica naar concrete oplossingen. Ze is sterk in projectmanagement en het uitzetten van strategische lijnen. Met haar brede blik en enthousiasmerende energie kan Jessica de uiteenlopende invalshoeken van belanghebbenden goed verbinden.

“Mijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen laat zien hoe lokale energie-initiatieven bijdragen aan de energietransitie. Vanuit ruimtelijk perspectief verkende ik de fysieke, sociaaleconomische en institutionele verbanden in het veranderende energielandschap. Nadien werkte ik onder meer bij de staatsoverheid van New South Wales in Australië, waar ik als onderzoeksmedewerker Bioenergy bij de afdeling Forest Science hielp om de klimaatveranderingsstrategie voor New South Wales te ontwikkelen. Daarnaast heb ik bij verschillende interdisciplinaire projecten ervaring opgedaan in het verbinden van de uiteenlopende perspectieven en belangen van betrokkenen.

Voor mijn promotie rondde ik twee studies af: Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en ArtScience aan de Haagse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Als zelfstandig artscientist ontwikkelde ik creatieve en sociaal-innovatieve trajecten. Mijn kunstinstallaties laten zien hoe natuurlijke processen autonoom hun weg vinden en werden internationaal geëxposeerd.

In mijn vrije tijd laat ik me verrassen door de natuurkunde van ’t vrije veld. Ik speel buiten met de kleintjes en als het even kan, verken ik de grenzen van het hoorbare, zichtbare en tastbare...“